Ovo je dijeta koja traje 90 dana i ako je se pridržavate, možete smršati od 18 do 25 kg. Ukoliko ne treba baš toliko da smršate, prekinite sa dijetom kada dođete do željene težine. Pravila kojih treba da se pridržavate jako su jednostavna. Dakle, imate četiri različita dana: proteinski, skrobni, dan ugljenih hidrata i voćni dan, tokom kojih treba da jedete propisane namirnice. Bitno je samo da poštujete zadati raspored. Doručak je isti svih 90 dana, jede se voće u paru, dve jabuke, dve banane, dve kruške… Ili dve šake sitnog voća kao što su šljive, trešnje, borovnice…

Namirnice bogate proteinima

Sve vrste mesa, živina, riba, sve vrste pasulja, mahunarke (soja, grašak…), jaja, koštunjavo voće i njihove prerađevine, mleko i svi mlečni proizvodi.
Voće: Ananas, breskve, jabuke, kupine, maline, mandarine, kruške, kivi, trešnje, mango, pomoranže, nektarine, lumun, grožđe, šljiva.
Pića: Voćni čajevi i sokovi, šampanjac i suvo vino.
Ostalo: Sirće, proizvodi od soje, sok od paradajza.

Namirnice bogate ugljenim hidratima:

Proizvodi od žita: brašno, pahuljice, griz, musli, hleb, pirinač, skrob, kolači, keks, testenina…
Krompir: Pomfrit, pečen, kuvan, knedle…
Voće i povrće: Sušeno voće, urme, banane, paradajz, sušeno povrće.
Zaslađivači: Belii šećer, žute šećer, voćni šećer
Pića: Limunada sa šećerom, likeri, belo vino, pivo.

Namirnice bogate skrobom:

Sve vrste mahunarki (grašak, bob, soja…), Žitarice (pšenica, kukuruz, riža…), krompir.

Proteinski dan

Ručak

Kuvano ili pečeno meso ili riba (piletina, govedina, ćuretina, svinjetina, divljač, riba, morski plodovi, tofu…), kriška integralnog hleba i salata u neograničenoj količini. Meso možete da zamenite sa tri kuvana ili pečena jaja.
Možete, takođe u neograničenim količinama jesti i sir i mleko. Nakon ručka pojedite dva dl supe bez testenine.

Večera Isto kao za ručak, ali u manjoj količini.

Isto kao i za ručak, samo bez supe. Ono što ste ručali, morate i da večerate, znači, ako ste za ručak jeli meso, morate i za večeru.

Skrobni dan

Ručak:

Možete da jedete pasulj, grašak, boraniju, pirinač, krompir, sočivo, heljdu, proso, ječam, soju ili neku drugu vrstu žitarica u zrnu. Pripremajte kuvana ili dinstana jela sa što manje masnoće, uz dodatak svih začina. Osnova svakog jela neka vam bude od povrća, ili od kocke za supu.

Večera:

Isto kao za ručak, ali u manjoj količini.

Dan ugljenih hidrata

Ručak:

Ručajte bilo koje testo uz dodatak začina, kečapa, origana, povrća. U obzir dolazi testenina, slano pecivo, vegeterijanska pica.

Večera:

Dva parčeta torte ili tri kolača ili tri kugle sladoleda, i obavezno jednu štanglu crne čokolade za kuvanje. Ako ne volite slatko, pojedite manje pecivo, parče pice i štanglu crne čokolade za kuvanje.